Loslaten waar je geen grip op hebt

Loslaten waar je geen grip op hebt. Alles waar je geen grip op hebt, is een les in loslaten. Wel eens bij stilgestaan, waar je geen grip op hebt en waar je wel grip op hebt. En als je daar eens heel serieus over nadenkt, dat het lijstje waar je wel grip op hebt, een stuk kleiner is, dan het lijstje waar je geen grip op hebt.

Piekeren over zaken die niet nodig zijn

Ben je dan ook niet verbaasd en denk je dan ook niet bij jezelf, waar ben ik nou de hele tijd mee bezig. Ik wil grip hebben op zoveel dingen, maar ik heb het helemaal niet. Begrijp je dan ook dat je door grip te hebben op die dingen die je niet in de hand hebt, jezelf door voorbij kunt lopen. Jezelf mee gek kunt maken, overspannen van kunt worden, er opgebrand van kan raken. En dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid frustraties dat het oplevert.

Stel een lijstje op wel grip op en geen grip op

Wat heb je aan de kant van het lijstje staan, waar je grip op hebt! Jezelf, als het goed is, want dan heb je de test goed doorstaan. Het enige waar we als mens grip op hebben, is op onszelf. Hoe wij de dingen tot ons laten komen, is aan ons.

We hebben geen grip op het leven zelf, we kunnen het zo lang als het leven duurt, het wel zo aangenaam mogelijk maken voor onszelf. We hebben geen grip op onze partner, we kunnen wel als we samenleven het samen zo aangenaam mogelijk maken. Maar als de partner er mee wilt stoppen, omdat de koek op is, hebben we daar geen grip op. Andersom kan uiteraard ook.

Al de mensen waarmee je in je leven te maken krijgt, heb je geen grip op. Ze zijn er, ze mogen er zijn, net zo lang en zo vaak als dat jij het goed vindt, want daar heb je grip op. Als je vanuit dit principe leeft, wordt het leven ineens een stuk leuker en aangenamer en weet je waarom!

De regels van jouw leven zelf bepalen

Je gaat de regels bepalen, waardoor je minder moeite gaat hebben met mensen los te laten. Je gaat alles doen vanuit eigen perspectief. Door zo in het leven te gaan staan, ben je niet meer bang. Je kunt als je zo leeft, ook zo een baan vaarwel zeggen, want je voelt je er niet op je gemak, dus tijd voor iets anders.

Waarom willen we overal grip op

Maar als mens willen we vasthouden en er zijn er die klampen zich vast, aan alles wat hun liefde geeft. En willen het nooit meer loslaten. Moeders die hun volwassen kinderen blijven bemoederen, die kunnen niet loslaten. Dat ze hiermee de kinderen wegjaagt, daar komt ze achter zodra er schoonfamilie bijkomt. Daar ligt het dan ook vaak aan. Dat is niet zo, maar ze kijken niet naar zichzelf, dat ze hun kinderen niet willen en kunnen loslaten.

We leren niet wat vrijheid is

Alles wat je wilt vasthouden, kun je een keer kwijtraken, als je dit kunt begrijpen, wil je vanzelf helemaal niets meer vasthouden. En dan geef je dus alles de vrijheid, inclusief jezelf. We hebben hier veel moeite mee.

Voorbeeld van niet willen loslaten

Zo was er pas een vrouw die in scheiding lag en het huis van hun samen niet los wilde laten. Ze wist niet meer hoe ze het financieel moest bolwerken, maar het huis moest blijven. Wat gebeurt er dan, je sleept jezelf, door het niet loslaten van een stapel stenen, de afgrond in. Je wordt op een gegeven moment gedwongen het los te moeten laten. Maar zit je ook met een berg schuld.

Mediums en paragnosten van Paragnostenchat hebben dagelijks te maken met verdrietige in paniek zijnde mensen en het komt bijna allemaal op hetzelfde neer, ze hebben moeite met loslaten. Ze zijn bang datgene wat er is, kwijt te raken. Maar als datgene wat er is, niet goed voor je is, waarom wil je het dan bij je houden?

Alles waar je geen grip op hebt, is een les in loslaten en zo lang jij niet begrijpt dat het enige waar je grip op hebt, jezelf is, blijven de zware lessen je tarten op je pad.


Datum: 12-10-'23

Terug naar overzicht