Eerst van jezelf houden

Eerst van jezelf houden, anders ga je van een ander op een verkeerde manier houden. We komen er steeds meer achter, dat het hebben van een relatie een vorm van topsport bedrijven is. Er wordt veel van ons verlangd en we zijn er niet meer met alleen naar elkaar uit te spreken dat we zielsveel van elkaar houden. Maar! Eerst van jezelf houden.

Elke dag bouwen aan houden van

Aan het houden van moeten we tegenwoordig bouwen, echt big business aan het worden. Je ontkomt er niet meer aan, iedereen zal er aan moeten geloven. Maar wat is dat dan bouwen aan een relatie, hoe ziet dat er uit. Wat heb ik daar voor nodig.

Laten we beginnen met jou. Je hebt jezelf er voor nodig. Je zelf zijn is de eerste stap en als je jezelf bent, houd je van jezelf en ben je in feite relatieproof.

Wat heb je nodig als basis bij houden van

Als basis om te kunnen bouwen aan houden van heb je een aantal zaken nodig. Zelfvertrouwen, zelfrespect, eigenwaarde, bewustzijn. En niet te vergeten, gezond verstand. Hier begint houden van allemaal mee. En alles start in het leven met eerst van jezelf houden. 

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen. Het liefst een gezonde dosis zelfvertrouwen, waarmee jij vanuit dat vertrouwen in jezelf heel goed kunt inschatten of diegene die in jou geïnteresseerd is, te vertrouwen is. Je kunt met dat zelfvertrouwen ook heel goed inschatten of de ander het serieus meent. Je kunt met je zelfvertrouwen genieten van het daten en niet direct al in spanning en onzekerheid of angst zitten of het allemaal wel gaat lukken en de ander je als een goede partij ziet. Lekker belangrijk denk je vanuit zelfvertrouwen. Laat mij maar eens zien of jij op de juiste manier aan een relatie kan bouwen. Of jij er wel klaar voor bent. Je staat er relaxed in vanuit zelfvertrouwen en je weet dat de ander aan jou mag laten zien eerst wat die jou te bieden heeft.

Zelfrespect

Daarnaast bezit je zelfrespect. Vanuit zelfrespect bewaak je je eigen normen en waarden en grenzen. Vanuit zelfrespect streef je naar gelijkwaardigheid en behandel je de ander ook met respect. Net zo lang als die ander jou respectvol behandeld. Voel je dat het respect van de andere kant aan het wegvallen is, en dat voel je alleen op de juiste manier als je zelfrespect hebt, zeg je de ander direct vaarwel. Je zit niet te wachten op iemand die de buit binnenhaalt en vervolgens bij zichzelf denkt, zo nu ben ik klaar. Het is goed zo.

Eigenwaarde

Je bezit voldoende eigenwaarde, waardoor jij weet dat niet de eerste de beste jou krijgt. Je kijkt wel uit. Liefde is om de hoek, maar niet alle liefde die om de hoek te krijgen is, is genoeg voor jou. De ander moet je laten zien dat die jouw waarde ziet. Die moet je dat laten voelen. Je bent ook niet bang dat is een keer uit te testen, want je realiseert je terdege dat het aangaan van een liefdesrelatie niet het kopen van een broodje bij de bakker is. De ander moet jou het gevoel geven voor je door het vuur te gaan. Die moet trots op je zijn en je in je waarde laten.

Manipulatie doorhebben

Je hebt manipulatie door. Als de ander met een leuke stem zegt, ik zie je veel liever in een rokje, gaat er bij jou een lampje branden. Als hij mij anders wilt zien, dan wie ik in werkelijkheid ben, mijzelf, en dat beeld wilt creëren dan is hij bij mij aan het verkeerde adres.

Focus op eigen leven

Je laat je eigen leven gewoon doorgaan, je bent niet afwachtend en hoopvol. Je eigen leven gaat voor en ga je ook niet inleveren. Je ziet het als een mooie testcase hoe de ander zal reageren als jij een keer nee zegt. Is de ander teleurgesteld en kan die er niet mee omgaan, weet je genoeg.

Geen masker op

Je bent inmiddels zover dat je de boodschap heel goed hebt begrepen. Ik loop niet rond met een masker, anders ziet de ander mijn ware ik ook niet. En ik wil dat de ander ook zonder een masker rondloopt. Dan begrijpen wij elkaar, dan zijn we voor elkaar zichtbaar, zonder mooie praatjes en verborgen agenda's.

Grenzen kennen en jezelf niet wegcijferen

De tijd van op een verkeerde manier van iemand houden, ligt achter je. De periode van alles goedvinden, wegcijferen, de ander altijd gelijk geven en verzorgen. Je bent er achter gekomen dat dat een verkeerde manier van houden van is en je zelf een groot aandeel hebt gehad in de mislukte relaties die je achter je hebt. Je begrijpt nu heel goed dat je op een verkeerde manier van iemand hebt gehouden.

Dit dankzij een top medium op Paragnostenchat die je de schellen van je ogen heft laten vallen.


Datum: 03-10-'23

Terug naar overzicht