Liefde zegt Ego zegt

Liefde zegt ego zegt. Wat vinden we het toch moeilijk om voor onszelf te durven kiezen en voor onszelf te durven gaan staan. We vinden het zo moeilijk, omdat we kijken naar een ander en niet naar onszelf. Dat is de manier zoals we leren te kijken.

We vinden van onszelf dat we het goede doen

Ieder mens vindt van zichzelf dat ie het goed doet. Dan begeef je je onder de mensen en de een zegt dit tegen je, de ander dat. Zolang datgene wat tegen je wordt gezegd je niet negatief raakt, gaat alles van een leien dakje. Maar zodra iemand iets zegt, wat je pijn doet, wat jou diep van binnen raakt, dan zijn we volledig van het pad af. Dan slaan we dicht en binnensmonds verwensen we de ander van alles. Het uitspreken ho maar. Vervolgens word je boos, trek je je terug en neem je datgene wat je is overkomen, de ander kwalijk en houdt het je nog lange tijd bezig.

We worden boos als een ander ons negatief raakt

Je kunt niet begrijpen dat een ander zo met je om kan gaan. Je kunt je niet voorstellen dat de ander zo in elkaar steekt. Nee, want je verwachting is dat alle mensen net zo in elkaar steken als jij zelf. Maar dan. Dit overkomt je niet een keer, dit overkomt je op een gegeven moment vaker en telkens dezelfde reactie van jouw kant. Dichtklappen, niets zeggen en boos zijn. Die dan langzaam weer wegebt.

De boze emoties uiten we niet

Maar vervolgens stapel je al die emoties wel op en die moeten er een keer uit en dan gooi je je verwensingen de ander allemaal voor de voeten. Hoe die ander het allemaal in zijn hoofd haalt jou zo te behandelen.

Zolang we kijken naar een ander en aannemen dat die je geen pijn zal doen, leef je in een soort van Utopia. Zodra je begrijpt dat ieder mens anders in elkaar steekt en geen kloon van jezelf is, ga je anders kijken en luisteren en doen. Zodra jij anders gaat kijken en doen, kijk je vanuit jezelf naar anderen. Dat kunnen alleen diegenen die zichzelf liefhebben.

Is de ander echt verkeerd bezig?

Al diegenen die zich door anderen aangevallen voelen, hebben nog lessen in eigenliefde te leren. Die reageren nog vanuit een egogedachte. Want. Liefde zegt: Ik mag grenzen stellen en ik geef aan wat voor mij verkeerd aanvoelt. Ego zegt: jij doet mij iets aan, ik mag jou vertellen wat jij verkeerd doet.

Er is een groot verschil tussen liefde en ego denken

Je ziet dat er een groot verschil zit in de benadering naar een ander toe. Liefde zegt en spreekt een hele andere taal, dan het ego. Het ego voelt zich aangevallen. Liefde voelt zich niet aangevallen.

Wat als het ego de baas is

Als het ego jou de baas is en je begeeft je onder de mensen, dan zal het ego bij het minste of geringste zich willen laten gelden. Dit zorgt er voor, dat je ook altijd op je hoede bent, voorzichtig en gereserveerd. Ook te afwachtend, je wilt weten waar je aan toe bent. Je begint anderen op waarde te schatten en in te schatten of ze een bondgenoot van je zijn ja of nee.

Wat als liefde leidt

Liefde gaat heel anders te werk. Die is open, en is niet bezig of er een aanval van een ander kan komen. Die is eerlijk, oprecht, kijkt naar iedereen met een liefdevolle blik en denkt niet bij de een die moet ik zo benaderen en die zo. Is ook niet op zijn hoede, die kan elke situatie aan. Handelt op het moment suprême.

Liefde durft ook, die durft zichzelf te laten zien. Het ego niet, het ego verstopt zich en duikt weg, dat laat je zien door dicht te klappen als iemand iets in jouw ogen onaardigs tegen je zegt.

Vanuit liefde leven geeft zoveel voldoening

Zie je dat leven vanuit de liefde voor jezelf een veel fijner leven is, dat daar geen angst en beven onder zit. Durf de confrontatie met jezelf aan te gaan en gesprekken te voeren met een medium of paragnost van Paragnostenchat, die jou helpen te durven kiezen voor de liefde en het ego vaarwel zegt.


Datum: 23-09-'23

Terug naar overzicht