Tarot Kaart, Hogepriester/Hierofant V

Tarot Kaart, Hogepriester/Hierofant V

De Hogepriester wordt ook wel de Hierofant genoemd. Hij heeft zijn rechterhand omhoog, met twee vingers in de lucht als zegening, en 2 naar beneden. Hiermee symboliseert hij de connectie tussen hemel en aarde.

Hij weet hoe de spirituele wetten werken, en kan deze onderwijzen aan anderen. Hij gaat over tradities. Hierofant betekent iemand die heilige of esoterische teksten kan interpreteren.

Zijn kroon met drie onderdelen symboliseert de heilige drie-eenheid. Het Y-teken komt terug op de ruggen van monniken en staat voor een tweesprong, keuzes maken, en de verbinding de hemel en aarde. Ofwel de middenweg zien te vinden tussen je gevoel en verstand.

Het getal vijf staat voor het element ether die de stof bezield (aarde, water, vuur, lucht). De vijf staat ook voor vrijheid, verandering, innerlijke groei en geestelijke uitdagingen. De vijf kan een onrustig getal zijn, die moeilijkheden symboliseert, maar deze mag je zelf leren te overwinnen.

In een legging kan de Hierofant aangeven dat het om een persoon gaat die graag erbij wil horen bij groepen, zich aan kan passen en iemand die over discipline beschikt. Ze houden van tradities.

Deze kaart gaat om je eigen geloof, volg je je eigen hart, of laat jij je beïnvloeden door anderen? Het kan ook zijn dat er een leraar op je pad komt, om je te helpen. Echter moet je ook leren de antwoorden in jezelf te vinden.

Werk:
Je bent iemand die anderen goed kan coachen en advies kan geven. Je mag je kennis overdragen op anderen. Je kunt ook een persoon zijn die een belangrijke functie heeft, en autoriteit uitstraalt. Soms geeft deze kaart ook aan dat je even wat gas terug moet nemen, en uit je routine moet stappen, om een beter overzicht te krijgen welke kant je nu op mag gaan in het bedrijfsleven. Staar je niet blind op tradities, en hoe dingen ‘altijd zijn geweest’. Vernieuwing is noodzakelijk voor innerlijke groei.

Relatie:
In veel relaties zal deze kaart een diepe verbintenis symboliseren, zoals een huwelijk, wat niet altijd letterlijk genomen hoeft te worden. Je voelt je veilig bij elkaar, en hebt dezelfde normen en waarden of krijgt te maken met dezelfde levenslessen. Het is een stabiele relatie, twee zielen worden één. Vaak hebben ze hetzelfde doel in het leven, als leraren, waarin zij hun kennis overdragen op anderen.

Gaat het niet goed in de relatie, dan kan het betekenen op zoek te gaan naar een relatie therapeut, om advies te vragen, en aan de relatie te werken. In negatieve zin, kan ook een partner symboliseren die vastzit, bekrompen is en koppig. Of iemand die informatie achterhoudt.

Kernwoorden:
- Normen en waarden;
- Religie;
- Huwelijk;
- Leraar;
- Kennisoverdracht;
- Vrede;
- Hoop;
- Arrogantie;
- Tradities;
- Intolerant;
- Dogma;
- Veroordelend;
- Schijnheiligheid;
- Ontwikkeling;
- Vertrouwen;
- Initiatie;
- Vergeving;
- Innerlijke Wijsheid;
- Goddelijke Drie-Eenheid;
- Eenheid;
- Spirituele Wijsheid.

© Arlette

© www.crystalwebshop.nl
 
Datum: 12-11-'18

Terug naar overzicht