Verwerken van vorige relaties

Verwerken van vorige relaties. Een mooie ziel vandaag mogen spreken als medium, die heel goed weet wat er speelt, waarom de liefde in zijn leven niet wil lukken nog en waar hij zelf aan moet werken om de mooiste relatie van zijn leven te krijgen, die met zichzelf.

Na 22 jaar is de stekker uit de relatie, verschrikkelijk, maar het ging niet meer. Hij is zo veranderd, zijn ex ook en al wonen ze nog in hetzelfde huis, vanuit financieel oogpunt, hij heeft een nieuwe vrouw mogen leren kennen. Ze hebben een fantastische tijd achter de rug, niet te evenaren. Hij voelde eindelijk weer dat het leven door zijn aderen stroomde. Maar dan, ineens is die nieuwe vrouw weer uit zijn leven verdwenen, ze kan niet dealen met zijn thuissituatie. Heeft er geen vertrouwen in.

Wat moet ik doen, luidt de vraag. Jezelf liefhebben, dat is het enige. Dat is heel makkelijk, alleen schiet ik daar niet zoveel mee op. Dat is wat jij denkt, kijk eens wat je al hebt gedaan. Je hebt haar haar losgelaten. Dat deed je voor jezelf. Dat klopt, alleen zo ongelooflijk moeilijk, ik blijf er maar mee bezig. Waarom heb je haar dan losgelaten? Omdat ik er ziek van werd. Kijk, nu zeg je iets heel essentieels.

Je werd letterlijk gedwongen om haar los te laten, want het contact voorzetten zoog je leeg. Je hebt een keuze gemaakt, je koos voor je eigen welzijn, maar dat geef je jezelf niet. Dat zij niet het vertrouwen had, en wees naar jouw thuissituatie, zegt ook iets over haar. Zij heeft vorige relaties niet verwerkt. Dat klopt helemaal.

Waarom jij hebt losgelaten, de reden daarvoor is, dat ze met haar boodschap eigenlijk zegt, ik vertrouw jou niet. Dat voelde je en aangezien je wel eerlijk bent, moet je je nu afvragen. Kan ik samen zijn met een vrouw die nog angstig is, op zoek is naar een zekerheid, die een partner als een vorm van bezit ziet en zelf nog niet klaar is voor een relatie. Ze niet het onderscheid kan maken, ze voelt het niet, door haar angst, dat jij wel te vertrouwen bent. Je hebt helemaal gelijk, ik heb er niet naar gekeken. Ik voel me nu al een stuk lichter.

Zie je dat mijn antwoord als medium klopt, jezelf liefhebben en dat is het enige. Beeld je even in, je gaat nu als een dolle op zoek naar woonruimte, zodat je haar kunt laten zien dat jij het wel meent en te vertrouwen bent. Wat overigens niet nodig zou moeten zijn. Dat terzijde. Dan kom jij in de financiële problemen, maar lost het wantrouwen van haar niet op.

Zij zal eerst haar eigen angsten onder ogen moeten gaan zien. Jij zult voor jezelf moeten nagaan hoe jij zelf verder wilt. Als de liefde tussen jullie beiden echt is, dan komen jullie elkaar heus weer tegen. In de tussentijd laat je los, werk je aan je eigen groei. Kan zij, als ze er voor kiest, aan de slag gaan met haar groei.

Je hebt helemaal gelijk, het lost niets op al zou ik nu op mijzelf gaan wonen, ze heeft ook aangegeven bang te zijn voor de liefde, maar waarom hebben we dan samen zo'n fijne tijd gehad. Kijk, in het begin is het luchtig, geen verplichtingen, we hoeven niets, geen commitment. Toen jullie langer bij elkaar waren, kwam er bij haar die angst naar boven, ik moet nu iets. Ik moet mij gaan committeren, dat is eng zeg. Stel je voor dat hij niet te vertrouwen is, stel je voor dat ook deze relatie voorbij gaat. Net zoals de vorige. Niet verwerkt van haar (kind)angsten.

Ze kan niet leven in het nu, ze heeft zekerheden nodig, ze wil op voorhand weten waar ze aan toe is. maar liefde werkt zonder al zie zekerheden, die werkt met overgave. Die is er als beiden de juiste attitude hebben en durven bij te sturen waar nodig. Je hebt helemaal gelijk, ik begrijp nu wat loslaten is. Ik zat maar krampachtig er mee bezig te zijn. Dat is juist niet de bedoeling. En hoe belangrijk of het is dat we eerst vorige relaties verwerken en van loskomen.

Medium Claire
 
Datum: 20-11-'19

Terug naar overzicht