Er zijn altijd lichtpuntjes

Er zijn altijd lichtpuntjes. Hoe slecht het ook met je gaat, hoe diep je zit, ook jij staat op een gegeven moment weer op en kijk je terug op jaren van bloed, zweet en tranen, maar je hebt het toch maar geflikt. En dat heb je ook, wat het was een hel en die wil je niet nog een keer meemaken.

We komen er altijd bovenop

We staan echt allemaal weer op, we hebben als mens zoveel kracht in ons, er is altijd iets om voor te gaan. Er is altijd een lichtpuntje dat op een gegeven moment voorbij komt en we ons aan vast kunnen houden.

Ontdek de lichtpuntjes

Die lichtpuntjes kan een hele goede vriendin zijn, die er altijd voor je is. Die je je verhaal keer op keer hebt verteld en ze nooit zegt, nu is het genoeg. Het kan een van je ouders zijn, die onvermoeibaar is en zich voor je blijft inzetten en voor je door dik en dun gaat. Het kan iemand zijn die je tijdens deze zware reist tegenkomt, hetzelfde heeft meegemaakt of er ook nog middenin zit en jullie enorm veel steun aan elkaar hebben.

Het lichtpuntje kan ook een medium of paragnost zijn die je bij toeval een keer hebt geraadpleegd op de spirituele hulplijn Paragnostenchat en je steun, support, antwoorden en inzichten gaf. Al die lichtpuntjes tezamen vormen op een gegeven moment dat moment dat jij er doorheen bent, door die hele donker periode van je leven.

Diegenen die blijven zijn ook lichtpuntjes


Diegenen die toen voor je klaarstonden, zijn ook vaak de blijvers. De band is gesmeed voor het leven, En dan kan het zomaar zijn dat jij een lichtpuntje wordt voor die ander, die jou er eerst doorheen heeft gesleept.

Die lichtpuntjes in ons leven, komen vaak bij toeval langs, maar het is geen toeval. Het is door hogerhand naar je toe gestuurd, het universum wil je bijstaan, de helpende hand bieden. Jij bent het die het kan pakken, als je er klaar voor bent. Dan zie je het en mag het er zijn.

Eigenlijk zijn lichtpuntjes in ons leven ook een vorm van ontwaken, ineens zie je het licht. Ineens begrijp je op een gegeven moment waarom je die donkere periode door moest. Alles bij elkaar, degene die in jouw ogen de donkerte je heeft gegeven, jijzelf en het lichtpuntje zijn er niet zomaar.

Waarom hebben we lichtpuntjes nodig

Ze zijn jou niet zomaar in de schoot geworpen, Er moest iets gebeuren, je raakte te ver verwijderd van je eigen ziel en geen enkel mens redt dat en moet dan aan de slag met zichzelf. Door wie het ook is ontstaan, wie het ook heeft veroorzaakt, weet dat het de lichtpuntjes zijn die voor je klaarstaan om je te begeleiden op je eigen goddelijke reis naar zelfliefde.

Het leven is de Goddelijke reis naar zelfliefde

Er is je in je leven veel ontzegt, er is je van alles ontnomen en niet gegeven. Ze hebben je te kort gedaan, dat is een gegeven, anders had je nooit zo diep hoeven gaan. Je hebt alles van jezelf gegeven, en kreeg er weinig tot niets voor terug. Je hebt dagen voor je uit zitten turen, als een robot en gedacht, gepiekerd, gemijmerd en gevlucht. Tranen vloeiden elke dag, gesprekken met jouw lichtpuntje waren er ook, die gaven je kracht.

Nooit meer van die diepe dalen door zelfliefde

Hele diepe dalen moest je door, telkens weer, net zolang totdat je het begreep. Iedereen heeft mij in de greep, behalve ikzelf. Iedereen heeft misbruik van mij gemaakt, maar ik liet het toe. Ik wist niet beter, maar nu wel.

Ik ben blij je ontmoet te hebben, sluit ze een keer een gesprek met haar favoriete medium af. Je bent echt mijn lichtpuntje geweest in het diepe dal waar ik lange tijd in heb gezeten. Je hebt me geholpen met al je wijze raad, met al je geduld en liefdevolle woorden. Er zijn altijd lichtpuntjes. Ook voor jou.
 


Datum: 24-09-'23

Terug naar overzicht