Jezelf afwijzen is vragen om ellende

Jezelf afwijzen is vragen om ellende. Jezelf afwijzen, vaak heb je dat helemaal niet in de gaten. Je bent, leeft, doet en doet het zoals het je is geleerd en zo gaat het leven voort. Of het goed is zoals je het doet, of het goed is voor jezelf, zoals je het doet, heb je je nog geen seconde afgevraagd.

Als kind ben je afhankelijk

Als kind ben je en afhankelijk van diegene die je opvoeden. De tegenwoordige tijd kent veel scheidingen waar kinderen de dupe van zijn. Ook al regel je het als ouders nog zo goed, al ga je uit elkaar zonder een onvertogen woord. Zien de kinderen jullie op regelmatige basis, er is altijd impact voor de kinderen.

Op het moment van kind zijn voel je dat wel, maar bewust er van zijn wat het voor latere leeftijd betekent, komt niet op. Kinderen die opgroeien met beide ouders daarvan zou je kunnen zeggen. Die krijgen het juiste mee. Welnee, ook vaak niet, ook die zien later dat ze het kind van de rekening zijn geweest.

Wie krijgt eigenwaarde mee

Er is bijna geen enkel mens die op volwassen leeftijd zijn eigenwaarde weet en kent en er naar leeft. Allemaal leven we volgens een bepaald stramien en ligt de focus niet op onszelf. Die ligt op een baan krijgen, geld verdienen, op eigen benen komen te staan. En het liefst een leuke partner en misschien later een paar kinderen. Maar wat als je jezelf afwijst? Jezelf afwijzen is vragen om ellende.

Zijn ons niet eens bewust van onze eigenwaarde

Zo stappen we de volwassen wereld in en eigenwaarde, heb ik dat nodig dan en waarvoor dan? Eigenwaarde is een term uit de psychologie en geeft het beeld op emotioneel niveau weer wat jij van jezelf vindt. Dat beeld hoeft niet overeenkomstig te zijn met wat de buitenwereld van je vindt. Je kunt namelijk ook een beeld van jezelf neerzetten, dat niet overeenkomstig is met wie jij zelf bent als mens en dat doen veel mensen.

Stoer aan de buitenkant onzeker van binnen

Ze doen zich stoer voor, maar zijn ondertussen diep van binnen onzeker. Ze bellen wel eens met een medium of paragnost en vragen of er nog een liefde op hun pad komt. Met deze vraag verraden ze eigenlijk al hun eigenwaarde. Ze geven er mee aan, ben ik wel een liefde waard. Als je als medium aangeeft, je bent een liefde waard. Maar ik zie diep in jou angst om een relatie aan te gaan, want die zit er, dan wordt dat ook direct beaamd.

Jezelf niet zien als iemand die ook iets verdient

Ze zien zichzelf niet als iemand die iets verdient. Ze zien zichzelf niet als iemand van betekenis. Vaak zijn het vrouwen die aan de buitenkant zich heel mooi kleden en opmaken, als een femme fatale zich presenteren. Ze zijn heel goed in flirten. Maar zodra de ander serieus wordt, hebben ze geen idee meer wat ze te doen staat. Schiet de angst om het hart en worden ze ongelooflijk onzeker. Waarmee ze soms zelf maar besluiten de ander de deur te wijzen. Bang om opnieuw pijn gedaan te worden. Terwijl ze juist zo waardevol zijn, is zo zonde.

Wat als je je eigenwaarde wel kent

Als ze dat wel zouden hebben, dan gingen ze heel anders te werk. Kleden ze zich nog steeds mooi aan en make up ontbreekt ook niet. Alleen doen ze dit niet om de buitenwereld te imponeren. Alles wat ze doen, doen ze voor zichzelf. Zelf er van genieten dat je je mooi hebt gemaakt. Diep van binnen weten ze dat ze hiermee naar de buitenwereld iets mee uitstralen, maar dat maakt hun niet uit. Ze hebben hun leven op een fijne manier ingevuld. Missen niets en mocht een potentiële partner zich aanbieden, blijven ze doorgaan met waar ze mee bezig zijn.

Zoek de verschillen wel of geen eigenwaarde

Wat is het verschil tussen deze twee type vrouwen. De eerste vrouw doet de dingen voor een ander en hoopt op liefde. De tweede vrouw doet het voor zichzelf en ziet wel of liefde er komt. De eerste vrouw is bang voor de liefde, de tweede vrouw geniet van de liefde.

De eerste vrouw wijst zichzelf af, en vraagt om ellende door deze afwijzing. De tweede vrouw geniet van zichzelf op de juiste manier en houdt met haar houding de ellende buiten de deur. Elke vrouw heeft het in zich, die flamboyante vrouw te zijn, met lef en durf, die haar eigen onzekerheden kent, maar ze niet leidend laat zijn. Ze heeft een leven ingevuld gebaseerd op wie ze is als persoon en de waarde daarvan laat ze zien aan anderen. Die schatten haar om die reden dus ook op waarde, waardoor ellende haar bespaard blijft.

Wees gewoon flamboyant

Word ook die flamboyante vrouw die eigenwaarde heeft, chat met een topmedium of topparagnost van Paragnostenchat en je zult zien, je eigenwaarde groeit met de dag. Jezelf afwijzen is vragen om ellende. Nu weet je waarom.


Datum: 20-09-'23

Terug naar overzicht