Onrecht geeft onmacht

Onrecht geeft onmacht. Heel veel mensen hebben er last van dat ze niet tegen het onrecht kunnen van anderen naar hun toe of in het algemeen.

Wat is onrecht

Maar wat is onrecht nu eigenlijk. Onrecht is iets dat niet eerlijk gaat, er worden bijvoorbeeld dingen verdraait, dingen weg gelaten in het verhaal. Of zelfs gelogen, zodat de persoon die dit doet er zelf beter van wordt of dat het voor hem of haar beter uit ziet.
Onrecht is dus net als liegen kun je wel stellen. Ook al is het heel moeilijk om onrecht los te laten. Denk aan deze spreuk al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel. Onrecht geeft onmacht. Jij kunt onrecht voor zijn, alleen hoe.

Loslaten van onrecht

Natuurlijk is het loslaten ervan veel makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch vraag ik je om het in ieder geval te proberen. Waarom omdat het op die manier voor jezelf alleen maar lastig is. Je kunt iemand niet veranderen die dingen verdraait, weg laat of liegt. Dat kan alleen die persoon zelf. Je zou het voor jezelf kunnen noteren de bewijzen ervan proberen te verzamelen. Zodat je uiteindelijk voor jezelf een patroon ziet van het onrecht wat je wordt aangedaan.

Onrecht is niet tastbaar

Zo wordt het tastbaar en kunnen mensen het net even iets makkelijker loslaten dan wanneer het niet tastbaar is. Ook als je het bijhoudt dat je patronen ziet. Wordt het voor jezelf gewoon echt helder dat je niet aan jezelf hoeft te twijfelen, dat je niet de fout bij jezelf moet gaan zoeken. Maar dat dit stuk echt bij de ander ligt. We zullen ons hele leven ook te maken krijgen met onrecht.

Onrecht ontstaat door afgunst en controle

Mensen zijn zo afgunstig naar elkaar ze kunnen elkaar niets meer tegenwoordig. Mensen die ook zelf heel onzeker zijn over zichzelf. Hun leven of wat dan ook zullen dit gebruiken om een moment een fijn gevoel te hebben. Eigenlijk kun je het ze niet eens kwalijk nemen dat ze zo graag dat fijne gevoel willen voelen want wie wil dit nu niet. Maar het moet niet ten koste gaan van anderen. Als je blijft bij de waarheid, je eerlijk en oprecht bent en blijft zul je zien dat je dit ook gaat aantrekken op je pad.

Zelf waarheid zijn

Je zult je vaker goed en fijn voelen en je kunt je vooral zelf erna nog in de ogen aankijken dat is misschien ook wel een heel belangrijk stukje. Er zijn nu eenmaal mensen die dat nodig hebben maar ooit komt er moment, komt er een dag dat zij zichzelf tegen komen. Waardoor omdat dit wordt veroorzaakt door Karma. Ik ben en blijf er heilig van overtuigd dat Karma uiteindelijk komt in 3-voud met positieve dingen die je uitgeeft. Maar natuurlijk ook bij eventuele negatieve woorden, daden wat dan ook. Buiten dat wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in.

Ga niet mee in de spelletjes van onrecht

Wees eerlijk ten opzichte van jezelf en anderen, laat de mensen los, laat situaties los. Laat woorden/verhalen los die niet in evenwicht staan met de waarheid. Jij weet beter! Geef ze geen voeding door er tegenin te gaan. Wees correct duidelijk als je toch wilt reageren het beste met feiten. En dan nog, ook al heb je bewijzen en feiten toch zullen deze mensen het zo veranderen, Maar ook verdraaien en misschien zelfs nog meer gaan liegen dat het voor hun toch weer beter is. Het heeft vaak ook geen zin om dit te doen.

Probeer te lachen om onrecht

Lach er maar eens hard om dat ze zichzelf zo belachelijk maken. Heb medelijden met ze dat ze het nodig hebben dit te doen. En leg het, nee gooi het naast je neer alsof je een baksteen op de grond gooit. En ja in wat voor een situatie dan ook dat kun je! Misschien gaat het soms iets makkelijker dan andere keren, doe er dan de moeite voor of meer moeite voor het naast je neer te gooien.

Onrecht komt altijd aan het licht

Het kan daarin helpen als je je inbeeld dat je een baksteen vast houdt en echt neergooit, misschien heb je het zelfs nodig echt een baksteen op te rapen en naast je neer te gooien. Uiteraard moet het geen schade brengen aan andere, of materiaal of iets dergelijks. Dan zal daarvoor Karma weer op je pad komen. Hopelijk kunnen jullie hier net als ik iets mee. Onrecht geeft onmacht, maar als jij kiest voor kracht, maakt niemand jou meer onmachtig.


Datum: 24-10-'23

Terug naar overzicht